10 ani de activitate a „Asociaţiei Generale a Învăţătorilor din România, filiala Republica Moldova”

Foto: mecc.gov.md

Ministerul Educației, Culturii și Cercetării a decernat Diploma de onoare Asociaţiei Obştești „Asociaţia Generală a Învăţătorilor din România, filiala Republica Moldova” (AGIRoMd) în semn de recunoștință și apreciere pentru  promovarea inovațiilor în educație și contribuții esențiale la dezvoltarea sistemului educațional din Republica Moldova,  cu ocazia aniversării a 10 ani de la înființare. 

AGIRoMd a fost creată acum 10 ani, devenind o platformă pentru cadrele didactice din Republica Moldova de a promova prestigiului instituțiilor de învățământ şi al profesorilor.

În prezent, Asociaţia reunește circa 1000 de cadre didactice: învăţători, profesori, manageri, educatori, masteranzi, doctoranzi, profesori universitari din Republica Moldova, care se implică activ în formările din teritoriu și alte peste 4000 de cadre didactice care beneficiază de conferințele, master-class-urile, atelierele didactice pe platformele asociației.

Asociaţia are o experienţă bogată  în organizarea parteneriatelor dintre organizaţiile cadrelor didactice din țara noastră și comunităţile româneşti de pretutindeni, cum ar fi  Conferinţa Naţională „Tradiţii asociative ale Învăţătorilor”; primul Congres al învăţătorilor; Academia Învăţătorului Modern;  Academia de Vară a cadrelor didactice organizată în perioada lunii august 2020 în parteneriat cu Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, eveniment  la care au participat peste 10 mii de cadre didactice.

AGIRoMD este o asociaţie obştească neguvernamentală, apolitică, nonprofit, constituită prin libera manifestare a voinţei cadrelor didactice.

Distribuie