12 companii din Republica Moldova participă în acest an la cea mai mare expoziție europeană, organizată la Berlin

12 companii din Republica Moldova participă în acest an la cea mai mare expoziție europeană, organizată la Berlin, dedicată produselor alimentare proaspete  – Fruit Logistica 2022. Prim-ministra Natalia Gavrilița a vizitat standul de țară „Moldova, un gust deosebit” și a vorbit cu producătorii și exportatorii autohtoni de fructe, reuniți aici pentru a prezenta Republica Moldova și a stabili noi contacte de afaceri. 

„Este foarte important ca Moldova să participe la astfel de expoziții pentru a promova produsele noastre care sunt foarte calitative și pentru a găsi noi piețe de desfacere. Este o platformă pe care se face legătura dintre toate verigile lanțului valoric – de la producere, până la consumatorul final, fapt ce ne oferă o posibilitate excelentă de a promova pe larg oferta noastră și de a stabili relații comerciale cu cât mai multe țări”, a spus prim-ministra. 

Participanții la expoziție au evidențiat că de la un an la altul standurile țării noastre devin tot mai bune, iar producătorii tot mai pregătiți. „Europenii apreciază calitatea produselor moldovenești. Am observat o mare deschidere pentru produsele noastre, astfel găsim tot mai multe contacte favorabile, parteneri noi. Suntem bucuroși că și Guvernul devine un partener de încredere pentru producătorii din Republica Moldova”, a menționat o participantă la expoziție, specializată în producerea fructelor sâmburoase. 

În context, prim-ministra a subliniat că Executivul întreprinde acțiuni concrete – recent au fost lansate măsurile de protecție a agricultorilor și producătorilor și a fost  majorat fondul de subvenționare. Totodată, se lucrează pe linia liberalizării transportului, se negociază eliminarea cotelor de export a producției agricole în UE , dar și organizarea coridoarelor verzi spre piețe noi.  

„Așteptăm de la autorități să fim ajutați pe partea de logistică, dar și în ceea ce ține de negocieri cu Guvernele altor țări. Noi, la rândul nostru,  vom lucra la calitatea produselor”, a adăugat un producător de mere. 

Expoziția Internațională Fruit Logistica se desfășoară la Berlin, în perioada 5-7 aprilie 2022.

Distribuie