140 de tablete și 6 laptopuri pentru elevii și cadrele didactice din Republica Moldova din partea Turciei (FOTO)

Foto: mecc.gov.md

Ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Igor Șarov și Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Turcia în Republica Moldova E. S. Gürol Sökmensüer au participat la evenimentul de recepționare a lotului de echipamente de tehnică calcul și comunicare oferit cu titlul de asistență materială de către Ambasada Turciei în Republica Moldova, elevilor și cadrelor didactice din țara noastră.

Cele 140 de tablete și 6 laptopuri, în valoare totală de 27 de mii de euro vor fi distribuite elevilor și cadrelor didactice de către Ministerul Educației, Culturii și Cercetării.

Ministrul Igor Șarov a mulțumit Ambasadei Turciei în Republica Moldova pentru lotul de tehnică de calcul oferit subliniind faptul că acesta se pliază pe necesitățile sistemului educațional din Republica Moldova. „Cu siguranță că elevii, profesorii care vor utiliza aceste calculatoare sunt deja buni prieteni ai Republicii Turcia.”

Oficialul a adresat felicitări  poporului turc cu ocazia „Sărbătorii Naționale a Republicii Turcia”, care este marcată la data de 29 octombrie.

La rândul său, Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Turcia în Republica Moldova, E. S. Gürol Sökmensüer a afirmat că acest ajutor oferit sistemului educațional reprezintă un exemplu al solidarității cu Republica Moldova – prieten și partener strategic al Republicii Turcia.

Amintim că în luna septembrie, Ambasada Turciei în Republica Moldova a donat 151 de tablete și 16 laptopuri pentru elevii și profesorii Gimnaziului din s. Ratuș, r-nul Criuleni și 90 de tablete și 17 laptopuri Gimnaziului „I. Sîncu” din UTAG. Totodată, în cadrul Forumului Internațional de Investiții din Găgăuzia au fost donate 120 de tablete și 6 laptopuri pentru elevi și cadre didactice din regiune.

Distribuie