16 persoane au fost reținute, printre care 4 polițiști, pentru fraudarea companiei „MetalFeros”

Redactor: Diana Enache

Procuratura Generală anunță detalii despre cele 31 de percheziții efectuate ieri la sediile firmelor-căpușe și intermediare din jurul companiei Metalferos. Prin acestea erau achiziționate metalele, iar banii lichefiați. Acțiuni de urmărire penală au fost efectuate și la sediul Inspectoratului Național de Investigații al MAI.

16 persoane au fost reținute, printre care 4 polițiști din cadrul Direcției Investigare a Fraudelor Economice a INI. De asemenea, au fost ridicate mai multe obiecte și acte, relevante pentru această cauză penală. Măsurile întreprinse au rezultat în urma unui șir de acțiuni de urmărire penală și măsuri speciale de investigații și analiza unui spectru larg de documentație financiară și juridică. Și pentru viitor sunt preconizate anumite acțiuni pentru a afla și despre implicarea altor persoane în fraudarea companiei.

„Precizăm că, investigațiile procurorilor nu periclitează, în niciun fel, activitatea cotidiană a companiilor respective, acțiunile organelor de drept fiind orientate exclusiv pe documentarea acțiunilor anterioare ale acestora, în calitate de întreprinderi cu capital de stat și dominație pe piața metalelor.

Actele şi acţiunile administraţiei companiilor respective urmează a fi analizate şi încadrate procesual sub aspect de documentare a comiterii abuzurilor şi depăşirii atribuţiilor prevăzute de legislaţie şi actele normative în domeniu, fapte ce ar fi cauzat prejudicii deosebit de mari intereselor publice.

Atenționăm că, orice atac din partea unor elemente vizând dosarul în speță va fi calificat drept tentativă de a distorsiona ancheta, împiedicarea aflării adevărului și amestec în înfăptuirea urmării penale”, anunță PG.

Distribuie