171 de ani de la nașterea lui Mihai Eminescu. Ministrul Educației, Culturii și Cercetării a depus flori la bustul poetului

Foto: mecc.gov.md

Astăzi, 15 ianuarie, de ziua de naștere a marelui nostru poet național Mihai Eminescu și cu ocazia Zilei Naționale a Culturii, prim-ministrul Aureliu Ciocoi și ministrul Educației, Culturii și Cercetării Lilia Pogolșa au depus flori la bustul poetului, de  pe Aleea Clasicilor din Grădina Publică „Ştefan cel Mare şi Sfânt” din capitală.

La eveniment au participat și secretarul general al ministerului Anatolie Topală, secretarul de stat în domeniul educației Natalia Grîu și secretarul de stat în domeniul tineret și sport Ivan Gheorghiu.

Menționăm că în această zi, în Republica Moldova este marcată Ziua Națională a Culturii. Cu această ocazie, vor avea loc mai multe evenimente culturale organizate de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării al Republicii Moldova și instituţiile din subordine: Muzeul Naţional de Istorie a Moldovei va organiza expoziția temporară „Personalități ale Culturii Naționale”, la Biblioteca Națională a Republicii Moldova va avea loc vernisarea expoziției de documente și publicații din colecțiile BNRM cu genericul „Personalități marcante ale istoriei și culturii naționale”, Teatrul Național „Mihai Eminescu” va prezenta spectacolul-recital „Al meu nume o să-l poarte”, Muzeul Național de Literatură „Mihail Kogălniceanu”, va organiza vernisarea expoziției „Sânte firi vizionare”: Constantin Stamati și Alexandru Donici, etc.

Tot astăzi va avea loc Gala Premiilor anuale ale Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, în cadrul căreia vor fi premiați laureații Premiilor ministerului în domeniul culturii 2020.

Distribuie