1776 elevi au fost plasați în regim de autoizolare

Conform ultimelor date actualizate, la data de 22 ianuarie, 1 instituție de învățământ general din țară activează la distanță din cauza carantinei ca și în cazul a 68 de clase. Numărul elevilor testați pozitiv cu COVID-19 este de 132, iar 1776 elevi au fost plasați în regim de autoizolare. 153 de cadre didactice au fost confirmate pozitiv cu noul Coronavirus și 74 se află în izolare. Din personalul nedidactic și auxiliar au fost infectate cu noul virus 54 de persoane, iar alte 27 se află în autoizolare.

În învățământul profesional tehnic, în perioada 18-22 ianuarie, au fost înregistrați 12 de elevi testați pozitiv cu virusul Sars-Cov-2, 1 – cadru didactice și 3 din personalul nedidactic și auxiliar. De asemenea, 5 grupe de elevi sunt plasate în autoizolare.

În învățământul superior, în perioada 18-22 ianuarie, avem 1 student testat pozitiv cu Covid-19. 3 cadre didactice au fost confirmate pozitiv cu noul Coronavirus, în autoizolare se află 2. Din personalul nedidactic și auxiliar au fost infectate 1 persoane, iar 3 se află în autoizolare.

În învățământul de educație timpurie, 3 grădinițe și 14 grupe de copii se află în carantină. Copii confirmați pozitiv cu virusul COVID-19 sunt 6, iar alți 496 de copii se află în autoizolare. 51 cadre didactice au fost confirmate pozitiv cu noul Coronavirus, în autoizolare se află 70 de cadre didactice. Din personalul nedidactic și auxiliar au fost infectate cu noul virus 67 de persoane, iar alte 55se află în autoizolare.

Ministerul Educației, Culturii și Cercetării reiterează îndemnul către managerii instituțiilor de învățământ, cadrele didactice și elevi să respecte în continuare toate măsurile de protecție împotriva virusului COVID-19.

Distribuie