20 de puncte de vaccinare vor activa în cadrul Maratonului Vaccinării de la Palatul Republicii

Foto: msmps.gov.md

Peste 100 de lucrători medicali (50 de asistente medicale și 50 de medici) sunt pregătiți pentru a vaccina populația în cadrul Maratonului Vaccinării, care va avea loc până duminică, 30 mai.

În cadrul Maratonului au fost amenajate 20 de puncte de vaccinare, care vor activa în intervalul orelor 9:00 – 22:00. De asemenea, pentru măsuri de siguranță, a fost amenajată o zonă de terapie intensivă și una de monitorizare.

Totodată, vor fi disponibile următoarele tipuri de vaccinuri împotriva COVID-19: Pfizer-BioNTech, AstraZeneca, Sinopharm și CoronaVac.  

La Maratonul Vaccinării, sunt îndemnați să participe toți doritorii de a se proteja de infecția COVID-19. Procesul se va realiza fără o programare prealabilă,  doar cu buletinul de identitate.

De menționat că, în același timp, își va desfășura activitatea și Centrul Municipal de Vaccinare de pe strada Petru Rareș 18.

Vino la maraton alături de întreaga familie și prieteni. Împreună putem reveni la o nouă realitate și un mediu mai sănătos pentru întreaga societate. Putem opri pandemia.

Campania de imunizare a fost lansată la data de 2 martie curent, iar până astăzi, au fost vaccinate 351.843 persoane. La data de 18 mai, Comitetul Național de Coordonare a Imunizării a decis lansarea integrală a etapei a treia de vaccinare împotriva COVID-19.

Distribuie