200 de mii de litri de dezinfectanți și săpun lichid pentru școlile din Moldova

Redactor: Diana Enache

Instituțiile de învățământ din țară vor fi aprovezionate, din această săptămână, cu dezinfectanți și materiale de igienă oferite de UNICEF cu sprijinul financiar din partea USAID.

Mai mult de 68.000 de litri de săpun lichid, 454.000 de bucăți de săpun solid și peste 136.000 de litri de dezinfectant lichid pentru mâini vor fi livrate școlilor și grădinițelor. În total, peste 2.600 de instituții de învățământ, care includ aproape 23 de mii de clase și grupe vor beneficia de aceste produse. Cantitățile sunt preconizate pentru o perioadă de trei luni.

Produsele deja au ajuns în 31 de instituții de învățământ, iar până la 28 august, acestea vor ajunge în toate direcțiile raionale de învățământ.

Donația face parte din Programul de prevenire și răspuns la COVID-19, finanțat de Agenția Statelor Unite pentru Asistență Internațională (USAID) și implementat de UNICEF Moldova. Proiectul face parte din asistența de 2,2 milioane USD oferită de Guvernul SUA, prin intermediul USAID, pentru a stopa răspândirea COVID-19 în Moldova.

Distribuie