27 de accidente în week-end: 6 morți și 32 de răniți

Redactor: Diana Enache

Week-end negru în Republica Moldova! Șase persoane au murit în accidente rutiere în ultimele 48 de ore. Printre victime este și un copil de șase ani.

Potrivit Inspectoratului Național de Securitate Publică pe 22 și 23 august, pe teritoriul țării s-au produs 27 de accidente rutiere, soldate cu 6 pierderi de vieți omenești, iar alte 32 de persoane s-au ales cu traumatisme grave.

„Din păcate, în urma sutelor de accidente grave, care s-au înregistrat în ultimii ani pe teritoriul țării, mulți cetățeni încă nu au înțeles că dacă urci beat la volan, apeși accelerația până la maximum și dacă nu respecți regulile de circulației, devii un asasin al familiei și al comunității”, menționează Inspectoratul Național de Securitate Publică.

De asemenea, șeful Inspectoratului General al Poliției, Sergiu Paiu, a reacționat la numărul mare de decese care s-au produs în urma accidentelor rutiere. „Oameni buni, oare nu v-ați săturat să ne numărăm morții de pe șosele? Doar în acest weekend avem un bilanț extrem de sumbru”, se întreabă șeful IGP, Sergiu Paiu.

Poliția Republicii Moldova a menționat că alcoolul la volan, viteza, manevrele riscante și depășirile neasigurate sunt cauzele primare care sancționează drastic șoferii și distrug familii.

Distribuie