4 miliarde 30 de milioane de lei au ajuns în bugetul de stat din Asigurările obligatorii în ianuarie-septembrie 2020

Foto: cnam.md

În primele zece luni ale anului curent, Compania Naţională de Asigurări în Medicină a acumulat în fondurile de asigurare obligatorie de asistenţă medicală (AOAM) venituri proprii (fără transferuri de la bugetul de stat) de aproape 4 miliarde 30 de milioane de lei. Acumulările respective au fost în creştere cu peste 84 de milioane sau cu 2% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Cea mai mare parte a veniturilor provine din primele de asigurare medicală în cotă procentuală din salariu. Acestea au atins cifra de aproximativ 3 miliarde 837 de milioane de lei, cu aproape 55 de milioane mai mult faţă de perioada similară din 2019.

În acelaşi timp, primele de asigurare medicală obligatorie în sumă fixă au constituit în jur de 135 de milioane, fiind în creştere cu cca 16 milioane comparativ cu primele zece luni ale anului trecut.

Alte venituri încasate în fondurile AOAM, inclusiv primele de asigurare achitate de rezidenţii parcurilor pentru tehnologia informaţiei, constituie aproximativ 58 de milioane de lei, cu peste 14 milioane mai mult faţă de suma înregistrată în perioada respectivă din 2019.

Distribuie