45.294 de doze de vaccin Pfizer sunt distribuite proporțional Centrelor de vaccinare din țară

45.294 de doze de vaccin Pfizer-BioNTech, sunt distribuite începând de astăzi, în mod proporțional, la Centrele de vaccinare din țară. O dispoziție în acest sens a fost semnată de secretarul de stat al MSMPS, Denis Cernelea.  

De menționat că, la data de 20 – 21 mai curent, Republica Moldova a recepționat 100.620 doze de Pfizer-BioNTech, care au fost oferite gratuit prin intermediul platformei COVAX, un parteneriat dintre CEPI, Gavi, UNICEF și OMS.

Campania de imunizare a fost lansată la data de 2 martie curent, iar până astăzi, au fost vaccinate 306.610 persoane. La data de 18 mai, Comitetul Național de Coordonare a Imunizării a decis lansarea integrală a etapei a treia de vaccinare împotriva COVID-19.

Astfel, toate persoanele, care doresc să se imunizeze împotriva noului virus, au acces la vaccin în toate Centrele de vaccinare din țară. Pentru administrarea vaccinului, oamenii se pot adresa la medicul de familie sau se pot programa la vaccinare prin intermediul platformei www.vaccinare.gov.md.

Dispoziția MSMPS o găsiți AICI.

Distribuie