69 de mii de țigarete, pregătite pentru trecerea ilegală a frontierei de stat (FOTO/VIDEO)

Foto: border.gov.md

Mai multe tentative de transportare ilicită a țigărilor peste frontiera de stat au fost anihilate în ultimele 24 de ore. Angajații Sectorului Poliției de Frontieră Lopatnic au depistat un mijloc de transport fără numere de înregistrare și șase cutii cu țigări de contrabandă abandonate, iar pe Aeroportul Internațional Chișinău s-au identificat țigarete în trei bagaje.

Astfel, primul incident a fost consemnat în zona de competență a SPF Lopatnic. Ca urmare a schimbului de informații cu omologii din România, către ora 01:55 au fost surprinse și monitorizate, cu ajutorul complexului mobil de observare, acțiunile unor persoane pe direcția localităților „Viișoara – Mitoc”. Operativ, la fața locului au intervenit patrule ale Poliției de Frontieră. În rezultat, la aproximativ 500 de metri de linia frontierei de stat s-au depistat, abandonate, șase cutii și un mijloc de transport de model VAZ 21213. La examinarea cutiilor s-a constatat prezența a 2800 de pachete de țigări, cu timbru de acciz autohton. Autoturismul fără numere de înregistrare, dar și țigaretele au fost ridicate și depozitate sediul SPF Lopatnic. În continuare, polițiștii de frontieră din Direcția regională NORD cercetează cazul sub toate aspectele legale, în vederea elucidării circumstanțelor și identificării persoanelor implicate.

Pe direcția ieșire din Republica Moldova, polițiștii de frontieră de comun cu inspectorii vamali au depistat în bagajele de cală a trei pasageri ai cursei aeriene „Chișinău-Londra” 650 de pachete de țigări. Persoanele documentate contravențional sunt tineri, cetățeni moldoveni. Țigările au fost ridicate de către organul vamal în vederea confiscării, iar tinerii sancționați și ulterior, li s-a autorizat trecerea frontierei de stat.

border.gov.md

Distribuie