9,9 milioane lei pentru nouă companii conduse de femei

Foto: mei.gov.md

Ministrul Economiei și Infrastructurii, Anatol Usatîi, a participat la evenimentul de semnare a contractelor de finanțare nerambursabilă în cadrul Programului „Femei în Afaceri”, implementat de Organizația pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici și Mijlocii (ODIMM).

Astfel, nouă companii care au demonstrat potențial de export și inovare au semnat astăzi contracte de finanțare cu ODIMM în sumă totală de 9,9 mln lei, ceea ce va favoriza investiții în economie de minim 17,4 mln lei. Potrivit ODIMM, la concurs au aplicat 90 de companii, care au trecut printr-un proces de selectare complex și riguros. Dintre acestea, patru întreprinderi sunt orientate spre export, inclusiv substituirea importurilor, iar cinci afaceri planifică extinderea exporturilor. Totodată, vor fi create 65 de noi locuri de muncă, iar alte 371 vor fi menținute.

Ministrul Anatol Usatîi le-a urat succes antreprenoarelor în dezvoltarea și extinderea afacerilor, totodată menționând că autoritățile vor depune și în continuare efort pentru a elabora politici și programe care vor veni în ajutorul businessului din Moldova.

La rândul său, directorul general ODIMM, Iulia Costin, a menționat că este sigură că antreprenoarele câștigătoare vor reuși cu succes să-și dezvolte cât mai curând proiectele investiționale promițătoare, iar produsele și serviciile lor să fie cât mai recunoscute la nivel internațional.

Distribuie