A 130-a reuniune a Comitetului de Miniștri al Consiliului Europei

Foto: mfa.gov.md

Ministrul Oleg Țulea a participat la cea de-a 130-a reuniune a Comitetului de Miniștri al Consiliului Europei, care s-a desfășurat în format de videoconferință sub auspiciul Republicii Elene, care deține președinția în exercițiu în cadrul organizației.

În intervenția sa, ministrul Oleg Țulea a evidențiat celebrarea în acest an a mai multor evenimente, printre care cea de-a 70-a aniversare a Convenției europene a drepturilor omului și cea de-a 25-a aniversare de la aderarea Republicii Moldova la Consiliul Europei – un veritabil partener al țării noastre, precum şi un garant al democrației pe continentul european. 

În pofida pandemiei COVID-19 și noilor provocări, cooperarea intensă între Republica Moldova și Consiliul Europei a continuat, fiind remarcate rezultatele Grupului de lucru de nivel înalt al Consiliului Europei privind reforma justiției, cu sprijinul căreia a fost elaborată și adoptată Strategia și Planul de acțiuni de profil.

Referindu-se la aniversarea Convenției europene a drepturilor omului, șeful diplomației moldovene a evocat importanța procesului de reformă a acestui tratat și, implicit, a obligației executării hotărârilor Curții Europene a Drepturilor Omului de către toate statele părți, inclusiv în cauzele originare din regiunea transnistreană a Republicii Moldova.

Cu această ocazie, ministrul Oleg Țulea a adus mulțumiri Consiliului Europei pentru asistența valoroasă în domeniul promovării culturii democratice şi bunei guvernări oferite Republicii Moldova în cei 25 de ani de la aderarea la organizație.

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *