A 6-a zi de proteste a agricultorilor

Redactor: Diana Enache

Protestul de lângă Gara de Sud a agricultorilor continuă și astăzi. Fermierii, care au venit cu sute de tractoare la Chișinău, sunt nemulțumiți de rezultatele negocierilor cu ministrul Finanțelor, dar și cu premierul Ion Chicu. Aceștia au propus mai multe soluții autorităților, dar în zadar.

Una dintre soluțiile pe care oamenii au propus-o autorităților, este implicarea băncilor. Acestea pot oferi agricultorilor câte 3000 de lei pentru un hectar afectat de secetă sub garanția Guvernului.

Protestatarii mai spun că așteaptă și alți colegi din alte raioane să vină urgent la Chișinău pentru a nu pierde cu toții. „Dacă vom fi mai mulți, atunci o să câștigăm. Trebuie să fim conștienți că avem nevoie unii de alții. Noi nu am venit aici pentru că așa vrem sau că cineva ar sta în spatele nostru”, spune un protestatar.

Oamenii cred că autoritățile trag de timp și așteaptă ei să se plictisească și să plece acasă.

Reamintim că la 11 august curent mai mulți agricultori au protestat în mai multe raioane din țară, iar la 14 august aceștia au pornit spre Chișinău la volanu tractoarelor din Căușeni, Ștefan Vodă, Hîncești, Leova, Cimișlia și Cantemir. Destinația finală urma să fie Piața Marii Adunări Naționale. Fermierii planificau să protesteze în fața Guvernului, unde urmau să ceară să le fie examinate problemele cu care se confruntă din cauza secetei, însă au fost opriți de polițiști în zona Dănceni.

https://www.facebook.com/watch/?v=796113397794307
Distribuie