A doua zi de proteste. Agricultorii vin cu tractoarele la Chișinău (VIDEO)

Redactor: Diana Enache

Agricultorii au protestat și astăzi, cu tehnica agricolă în stradă. Aceștia s-au pornit spre capitală cu tractoarele. Fermierii planifică să protesteze în fața Guvernului, unde vor cere să le fie examinate problemele cu care se confruntă din cauza secetei. În drum spre Chișinău sunt stopați de poliție și verificați dacă au consumat alcool. Ei se arată indignați după ce ministrul Agriculturii ar fi insinuat că protestele sunt în mare parte politice și la ele participă unele persoane în stare de ebrietate. Polițiștii care supraveghează protestul au recunoscut că nu au fost identificate persoane în stare de ebrietate.

Agricultorii din Căușeni și Ștefan Vodă au trecut de Anenii Noi. Aceștia se deplasează în coloane câte doi, la distanțe de 100 de metri ca să evite eventuale impedimente în traficul rutier. Unul dintre ei susține că și alți agricultori au pornit spre capitală din Hîncești. Aceștia au menționat că în acțiunile lor intenționează să respecte cadrul legal existent.

Odată ce vor ajunge în Piața Marii Adunări Naționale, unde își vor alinia tehnica agricolă, fermierii intenționează să protesteze, invocând că nu sunt susținuți suficient de stat în problemele cu care se confruntă din cauza secetei. Ei le cer autorităților ca resursele financiare alocate pentru acoperirea pierderilor financiare suportate să fie de cel puțin 3.000 de lei per hectar.

Și ieri, sute de agricultori au protestat cu utilajele agricole în stradă, în 13 locuri din țară. Perju le-a spus oamenilor că, deocamdată, nu există alți bani în buget, din cauza pandemiei. Dar, le-a promis că se vor căuta resurse financiare la partenerii externi, fapt ce i-a nemulțumit pe agricultori.

Fermierii din Căușeni și Ștefan Vodă stopați ilegal de poliție la Singera.

Опубликовано Democrația Acasă Четверг, 13 августа 2020 г.
https://www.facebook.com/watch/?v=752704355463031

Protestul fermierilor la Causeni, cu lăutarii care ne susțin!

Опубликовано Andrei Dinga Среда, 12 августа 2020 г.
Distribuie