A fost lansat proiectul „Internet Gigabit pentru școala ta”

În cadrul Memorandumului de Înțelegere „Susținerea conectivității și utilizarea tehnologiilor digitale în educație” semnat între Ministerul Educației și Cercetării, partenerii de dezvoltare și operatorii de servicii internet, Centrul de Inovații Digitale în Educație și compania „StarNet” lansează proiectul „Internet Gigabit pentru școala ta”.

Obiectivul acestuia este de a asigura conectarea școlilor la internet de mare viteză, fapt ce va permite atât profesorilor, cât și elevilor accesul la diverse instrumente digitale.

În cadrul primei etape compania „StarNet”, în calitate de operator, se angajează:

– să ofere instituțiilor educaționale pachete speciale de 1 Gigabit cu titlu gratuit pentru perioada de 24 luni;

– să ofere pentru o perioadă de 24 luni, 5 pachete speciale, la preț redus, profesorilor și elevilor;

– să ofere asistență necesară pentru buna funcţionare şi modernizare a sistemului informaţional pe tot parcursul derulării proiectului. De asemenea, va asigura blocarea site-urilor interzise, în mod individual, pentru fiecare instituție. 

Conectarea se va efectua în raza posibilităților tehnice ale companiei „StarNet” și la prima etapă va fi disponibilă pentru toate instituțiile de învățământ general din Chișinău, Bălți, Cahul, Călărași, Ceadîr-Lunga, Cimișlia, Comrat, Criuleni, Dondușeni, Drochia, Edineț, Fălești, Florești, Hîncești, Ialoveni, Ocnița, Rîșcani, Sîngerei, Soroca, Ungheni.

Solicitările pot fi depuse prin completarea formularului de pe următorul link: Completați formularul

Data limită de completare a formularului este 31 decembrie 2021, ora 12:00.

Descrierea tehnică a ofertei de conectare și condițiile de eligibilitate.

În condițiile Memorandumului de Înțelegere, cu oferte speciale vor veni și ceilalți parteneri de dezvoltare și operatorii de servicii internet din Republica Moldova.

Distribuie