A început sesiunea suplimentară a examenelor de bacalaureat

A început sesiunea suplimentară a examenelor de bacalaureat, prima probă de examen s-a desfășurat la 19 iulie curent, la disciplina Limba și literatura română (alolingvi). 

Examenul a fost susținut de 214 absolvenți ai programei de liceu în clasele/instituțiile de învățământ cu predare în limbile minorităților naționale, în cadrul celor 14 centre de bacalaureat, instituite pentru desfășurarea sesiunii suplimentare.

Astăzi, 20 iulie, are loc proba de examen la limba de instruire, la care  participă 545 de candidați.

În cadrul probei la limba străină, la data de 21 iulie, vor participa 1138 de candidați.

La cea de-a patra probă de examen, stabilită pentru data de 22 iulie, vor participa 2032 de candidați, care vor scrie examenul la disciplina de profil.

La data de 23 iulie se va desfășura proba de examen la alegere, în cadrul căreia vor participa 261 de candidați.

Ultima probă de Bacalaureat din sesiunea suplimentară, va avea loc în data de 26 iulie. În această zi, 3 candidați vor susține proba de examen la limba maternă.

Testele de examen vor fi verificate în perioada 20 – 26 iulie, iar rezultatele vor fi afișate în Centrele de Bacalaureat la 28 iulie. Candidații la examenul de bacalaureat vor avea la dispoziție 48 de ore pentru depunerea contestațiilor – în zilele de 28-29 iulie. Rezultatele finale, după examinarea contestațiilor, vor fi anunțate pe data de 2 august.

Menționăm că atât probele de examen, cât și procesul de evaluare a lucrărilor, sunt organizate în conformitate cu Regulamentele aprobate în acest sens și cu respectarea măsurilor de prevenire a riscului de îmbolnăvire cu virusul COVID-19.

În context, Ministerul Educației, Culturii și Cercetării și Agenția Națională pentru Curriculum și Evaluare le dorește candidaților la bacalaureat mult succes la probele de examen.

Distribuie