A început testarea candidaților la examenele naționale de absolvire, sesiunea 2022

Ministerul Educației și Cercetării și Agenția Națională pentru Curriculum și Evaluare organizează, în perioada 28 martie-08 aprilie 2022, testarea candidaților la examenele naționale de absolvire, în conformitate cu Ordinul MEC nr.179/2022.

Testarea candidaților are scopul de a determina gradul de pregătire pentru examenele naționale ce vor avea loc în luna iunie, potrivit cu Programul de desfășurare a sesiunii de examene 2022. Astfel, elevii din clasele a IX-a și a XII-a vor avea posibilitatea să rezolve teste similare cu modelele prevăzute de programele de examen, în conformitate cu Instrucțiunile specifice privind modalitatea de testare și cu respectarea măsurilor de prevenire a riscului de îmbolnăvire cu virusul COVID-19.

La testare participă aproximativ 29 000 de elevi absolvenți ai ciclului gimnazial și circa 18 000 de elevi absolvenți ai ciclului liceal.

În context, Ministerul Educației și Cercetării îndeamnă elevii claselor absolvente să se pregătească temeinic și conștiincios pentru susținerea examenelor naționale de absolvire din sesiunea 2022. Menționăm că atât programele de examen, cât și testele aplicate pe parcursul anilor 2010-2021 sunt publicate pe site-ul Agenției Naționale pentru Curriculum și Evaluare și pot fi accesate de către toți factorii interesați la adresa: https://ance.gov.md, acestea fiind un suport substanțial pentru pregătirea examenelor naționale de absolvire.

Distribuie