A murit Benone Sinulescu. Artistul avea 84 de ani

România a pierdut un mare artist, iubit de milioane de oameni pentru bucuria pe care le-o aducea în inimi cu melodiile sale.

Benone Sinulescu, o legendă a muzicii noastre populare, a murit la 84 de ani. A cântat o viață întreagă despre dragoste și dor, despre „căsuța cu pridvor” de la „o margine de sat” și despre tinerețea trăită în timp ce „vizitiul mâna caii”.

Iar oamenii îl adorau. Îi cumpărau discurile și mergeau cu mare drag la spectacolele sale. În ultimii ani, Benone Sinulescu se retrăsese la casa lui din Arad. Vineri, sicriul va fi depus la Filarmonica din Arad, unde cei care l-au iubit își pot lua rămas bun.

Născut pe 24 mai 1937, în localitatea Siriu din judeţul Buzău, Benone Sinulescu şi-a dedicat viaţa muzicii populare. Făcea parte din aşa numita „gardă de aur” a muzicii populare româneşti, alături de Maria Ciobanu, Ion Dolănescu şi Irina Loghin. Cu vocea sa blândă, nea Beni, aşa cum i se spunea, alina suferinţele şi mângâia sufletele celor care îl ascultau.

Punea pasiune în ceea ce făcea şi le-a cântat românilor din toată lumea pentru a le mai stinge dorul de ţară.

De-a lungul carierei, a primit numeroase distincţii. În 2002, a fost recompensat cu Crucea Naţională Serviciul Credincios Clasa a III-a, iar în 2004, Ordinul Meritul Cultural în grad de mare ofiţer.

Anul acesta, în vară, Benone Sinulescu a fost găsit inconştient în casă. A fost salvat atunci de medici. Recent, făcuse însă pneumonie care l-a ţintuit iar la pat. Potrivit soţiei, a refuzat să meargă la spital de teama COVID-ului.

Artistul Benone Sinulescu lasă în urmă sute de cântece foarte îndrăgite de public.

Trupul său a fost depus la o capelă din Arad.

Distribuie