Acces interzis în PMAN de Ziua Independenței

Redactor: Diana Enache

Printr-o dispoziție a primarului general al municipiului Chișinău, Ion Ceban, primăria ne interzice accesul în Piața Marii Adunări Naționale în ziua de 27 august, când este celebrată Independența Republicii Moldova.

Potrivit Platformei DA, care a venit cu o reacție pe facebook: „Motivul invocat este solicitarea Serviciului de Protecție și Pază de Stat referitoare la vizita ministrului afacerilor externe din Turcia și depunerea de flori la monumentul Ștefan cel Mare de către persoane oficiale beneficiare a pazei de stat. Astfel accesul oamenilor în PMAN, Scuarul Catedralei, Grădina Publică Ștefan cel Mare și spațiul în perimetrul străzilor Veronica Micle-Maria Cebotari-Mitropolit Dosoftei va fi restricționat!”

27 august este ziua națională a Republicii Moldova, în care se sărbătorește adoptarea Declarației de Independență față de Uniunea Sovietică în 1991. În această zi, președintele țării ține un discurs public, oficialii depun flori la Statuia lui Ștefan cel Mare și de obicei este organizat un concert în Piața Marii Adunări Naționale. În acest an, Republica Moldova sărbătorește 29 de ani de independență.

Distribuie