Achiziționarea unui lot de tehnică și utilaje destinate salubrizării orașului (FOTO)

Foto: chisinau.md

Primăria municipiului Chișinău informează că Regia locativ-comunală și amenajare a achiziționat recent mai multe unități de tehnică și utilaje, destinate dotării autospecialelor, antrenate la lucrările de salubrizare și deszăpezire mecanizată a capitalei. Valoarea achizițiilor este de circa 7 mil.lei, surse alocate din bugetul municipal.

Astfel, noul lot de tehnică pentru salubrizare stradală va fi distribuit întreprinderilor municipale pentru servicii locative din cele cinci sectoare ale capitalei și vor fi utilizate pentru intervenția pe trotuare și în curțile de blocuri, pe perioada caldă, cât și pentru deszăpezire, în perioada rece.

Achiziția constă din: aspiratoare stradale, atașabile la tractor – 5 unit; remorci pentru tractoare mari – 5 unit; perii pentru mini încărcător – 5 unit; lame pentru mini încărcător – 5 unit; sărărițe pentru mini încărcător – 5 unit; utilaj spălare presiune pentru mini încărcător – 3 unit; containere pentru deșeuri din construcții și demolări (DCD) – 30 unit; Autospecială pentru manevrarea containerelor DCD – 1unit.

În context, Primarul general, Ion Ceban, a menționat că odată cu achiziționarea acestor utilaje necesare pentru dotarea autospecialelor, perioada de intervenție a serviciilor publice de gospodărie comunală va fi mai scurtă, iar în consecință vom oferi servicii de calitate cetățenilor.

Totodată, de la începutul anului curent, Regia locativ-comunală și amenajare a achiziționat 50 de motocositoare pentru întreținerea spațiilor publice și a curților de blocuri.

Distribuie