Acte falsificate, ascunse în sistemul audio al vehiculului (VIDEO)

Foto: border.gov.md

Camuflate într-un colet și în sistemul audio al vehiculului, astfel polițiștii de frontieră au depistat două documente falsificate – o carte de identitate românească și un permis de conducere moldovenesc. Incidentele au fost consemnate la ieșirea din Republica Moldova, în punctele de trecere a frontierei Giurgiulești-Galați și Criva.

În amiaza zilei de ieri, 5 noiembrie, polițiștii de frontieră din Direcția regională SUD, continuând acțiunile operative pe linia prevenirii și combaterii ilegalităților frontaliere, au dispus controlul suplimentar asupra unui autocar de marcă Setra, înmatriculat în România. Ca rezultat, într-un colet a fost găsită o carte de identitate, care ar fi emisă de autoritățile române. Din startul cercetării minuțioase a documentului s-a constatat contrafacerea acestuia. Fiind întrebat șoferul autocarului, acesta a declarat că nu cunoștea despre conținutul coletului, doar că a fost rugat de un necunoscut să-l transmită unei persoane în Italia, unde de fapt urma să ajungă ca țară de destinație.

În cel de-al doilea caz, un camion Renault de model Magnum s-a aflat astăzi, 6 noiembrie, ora 04:30, în punctul de trecere a frontierei Criva. Camionul era încărcat cu prune și avea ca destinație Ucraina. În timpul legitimării șoferului, un cetățean moldovean de 27 de ani, s-a stabilit că permisul de conducere este eliberat pentru categoria B, motiv care a determinat polițistul de frontieră să solicite acte veridice pentru conducerea camionului. Bărbatul a argumentat că uitase permisul acasă, fapt pentru care au apărut bănuieli relevante privind legalitatea trecerii frontierei de stat. În acest sens, echipa canină a SPF Criva aflată în serviciu a fost implicată la verificarea camionului, moment când șoferul s-a arătat agitat de această decizie. Totodată, polițiștii de frontieră au trecut la controlul de nivelul II, ceea ce presupune verificări adiționale. Ca urmare, în sistemul audio al camionului a fost dapistat un alt permis de conducere, care ar fi înregistrat în anul 2014 de către autoritățile naționale. Documentul permitea șoferului să conducă autovehicule pentru categoriile B,C,D,BE,CE,DE. La examinarea cu tehnica din dotare s-a constatat că acesta nu corespunde originalului, fiind identificate mai multe semne de falsificare.

În consecință, ambele documente falsificate au fost ridicate, în vederea supunerii expertizei. Angajații Poliției de Frontieră continuă investigațiile sub toate aspectele întru acumularea probatoriului și elucidarea circumstanțelor.

Distribuie