Acțiune de plantare a arborilor pe teritoriul municipiului Chișinău

Foto: chisinau.md

Primăria municipiului Chișinău informează că sâmbătă, 24 octombrie a.c., va fi organizată o acțiune în cadrul Campaniei de plantare a arborilor pe teritoriul capitalei, care prevede sădirea a circa 12 mii de puieți, în diferite zone ale orașului.

Astfel, în ziua de sâmbătă, Administrația publică locală Chișinău va participa la acțiuni de plantare a arborilor, pe următoarele adrese:

Pretura Botanica: Pădurea-Parc Muncești, bd. Dacia, 50 (Porțile Orașului);

Pretura Buiucani: șos. Balcani, în perimetrul str. Alba Iulia – str. Liviu Deleanu;

Pretura Centru: Parcul „Valea Morilor”, în perimetrul str. Drumul Viilor – str. Academiei, str. Trifan Baltă; teritoriul instituțiilor de învățământ și a celor medicale din sector;

Pretura Ciocana: Pădurea-Parc „Râșcani”, Padurea – Parc Nicolae Milescu – Spătarul, Scuarul „Ginta Latină”, curțile blocurilor de locuit, teritoriul instituțiilor de învățământ și a celor medicale din sector;

Pretura Râșcani: Pădurea – parc, str. Florilor colț cu Calea Orheiului, Scuarul din str. Nicoale Dimo, 7/3.

În acest context, municipalitatea face apel către cetățeni, gestionarii fondului locativ, agenţii economici, conducătorii instituţiilor publice de a participa activ la acțiunile de înverzire a capitalei, pentru a avea un oraș mai verde și cu aer curat.  

Menționăm că acțiunea sâmbătă, 24 octombrie a.c., este cel de-al doilea eveniment, din acțiunile preconizate, cu participarea comunității, în cadrul Campaniei de plantare a arborilor pe teritoriul capitalei: parcuri, zone verzi, curți de blocuri etc., astfel ca, în toamna curentă, în Chișinău să fie sădiți 100 mii de arbori.

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *