Activitatea instituțiilor de învățământ în care vor fi amplasate secții de votare, în vizorul Ministerului Educației și a șefilor locali

Foto: mecc.gov.md

Situația epidemiologică la zi în instituțiile de învățământ general, pregătirea acestora pentru sezonul rece, calitatea apei potabile,  autorizarea cantinelor școlare și preșcolare, activitatea instituțiilor de învățământ în care vor fi amplasate secții de votare, dar și alte problemele curente din domeniul educației,  au fost discutate astăzi, 29 octombrie, de către ministrul Educației, Culturii și Cercetării Igor Șarov și șefii organelor locale de specialitate în domeniul învățământului.

În privința raportării datelor despre situația epidemiologică în școli, dar și a celor ce țin de autorizarea cantinelor școlare și preșcolare,  ministrul a punctat: „Vă rog să acționați colegial. Pandemia și „infodemia” ne afectează pe toți, de aceea vă îndemn să perfecționați un mecanism de raportare a datelor așa încât cifrele să fie cât mai veridice și să reprezinte realitatea. În acest sens, trebuie să existe o colaborare teritorială foarte bună.”

Totodată, ministrul a atras atenția asupra importanței acestei vacanțe de toamnă, care trebuie să fie o oportunitate pentru pedagogi pentru a-și reîncărca bateriile, fără ca aceștia să fie impuși să petreacă zile depline de muncă în incinta școlilor.

Șefii organelor locale de specialitate în domeniul învățământului au mai fost informați că cele 2500 de laptopuri sunt distribuite de astăzi în municipiul Chișinău, iar în zilele următoare vor ajunge și în raioane. 

În cadrul ședinței, s-a abordat și activitatea instituțiilor de învățământ în care vor fi amplasate secții de votare, precum și importanța igienizării spațiilor după scrutin.

Ministerul Educației, Culturii și Cercetării reamintește că la ziua de 2 noiembrie curent toate instituțiile de învățământ în care au fost amplasate secții de votare vor activa la distanță.

Distribuie