Agenția Națională Transport Auto are un nou vicedirector

Agenția Națională Transport Auto are un nou vicedirector, care va fi responsabil de digitalizarea sistemului de transport. Ion Bocancea a fost prezentat echipei ANTA de către viceprim-ministrul, ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu.

Ministrul i-a urat bun venit vicedirectorului, accentuând că, pentru prima dată, ANTA va avea director pe digitalizare, obiectivul major al acestuia fiind implementarea unui sistem de management integrat în transport, precum e-Bilet, e-GPS, e-routing. În context, Andrei Spînu a menționat despre finalizarea cât mai urgentă a sistemului e-Autorizații, care de 2 ani funcționalitatea acestuia se tergiversează.

Noul vicedirector și-a făcut studiile la Academia de Studii Economice din Moldova, este specializat în cibernetică, statistică și informatică economică, având și un master în business și economie.

Ion Bocancea are o experiență complexă în domeniul tehnologiei informaționale și comunicațiilor (TIC), ocupând mai multe funcții de conducere a unor departamente de profil. 

Printre proiectele TIC pe care acesta le-a realizat sunt centrele de replică a serviciilor IT pentru SA RED NORD, a creat Centrul unic de deservire a Clienților și a implementat sistemul de planificare a resurselor întreprinderii (ERP) pentru Apă Canal Chișinău.

Distribuie