Agricultorii au ajuns la Chișinău. Chicu: „Sunt lideri politici. Nu vom ceda” (VIDEO)

Redactor: Diana Enache

Agricultorii din Căușeni și Ștefan Vodă au ajuns în această noapte la Chișinău. Asta după ce au așteptat autorizația autorităților publice din Chișinău, dar și permisiunea poliției. Printr-un filtru asemănător celui de la Anenii Noi, au trecut și agricultorii din Hâncești, Leova și Cantemir la Dănceni. Aceștia au fost stopați de către organele de poliție și supuși unui control riguros.

Mai mulți agricultori din raioanele Ștefan Vodă, Căușeni, Leova, Basarabeasca sau Hîncești protestează de 3 zile față de soluțiile propuse de autorități pe care le consideră ineficente. Joi seara, după ce agricultorii din Căușeni și Ștefan Vodă s-au întâlnit cu premierul Ion Chicu, protestatarii au decis să plece cu tractoarele la Chișinău și spun că vor continua protestul în capitală pentru a putea fi auziți.

Mai nou, premierul Ion Chicu zice că „Ei spun că sunt agricultori, dar de fapt sunt activiști politici ai Platformei DA. Statul vine cu subvenționare pentru tehnică, dar atunci când asemenea agricultori care sunt politicieni, înțeleg că fac parte din conducerea acestui partid și vin să blocheze traseele, să aducă incomodități altor cetățeni, acesta e șantaj, iar noi nu acceptăm asemenea instrumente, dar, atunci, când prin acțiunile respective, mai ales ale unui agent economic care primește din buget de trei ori mai mult decât contribuie – este inacceptabil”.

Reamintim că agricultorii protestează a treia zi consecutiv după ce statul nu a găsit soluții eficiente pentru a ameliora pierderile din acest an al acestora, cauzate de secetă. Protestele au luat amploare în urma declarației ministrului Perju, precum că la proteste vin lideri politici și persoane în stare de ebrietate.

Agricultorii din Hâncești, Leova și Cantemir la capătul răbdării. Sunt stopați la iaz la Danceni să nu ajunga la destinație. Câtă răbdare încape într-un agricultor?

Опубликовано Victoria Marian Bogos Четверг, 13 августа 2020 г.
Distribuie