Ala Nemerenco a avut o întrevedere cu reprezentanta OMS în Republica Moldova, Miljana Grbic

Ministrul Sănătății, Ala Nemerenco a avut astăzi o întrevedere cu Miljana Grbic, reprezentanta OMS în Republica Moldova.

În cadrul întâlnirii, au fost abordate mai multe subiecte, printre care asigurarea accesului cetățenilor la medicamente și servicii de sănătate calitative, combaterea maladiilor netransmisibile, lupta cu pandemia COVID-19 care este prioritatea zero și derularea procesului de vaccinare. Totodată, oficialii au discutat despre cadrul actual de colaborare și direcțiile strategice ale parteneriatului pentru viitor.

Ministrul a menționat suportul substanțial pe care l-a oferit OMS în gestionarea pandemiei COVID-19 în Republica Moldova și a accentuat necesitatea consolidării capacităților instituțiilor medicale, de mobilizare a resurselor și intensificare a activităților de comunicare pentru impulsionarea procesului de vaccinare împotriva COVID-19, pentru ca sistemul medical să fie pregătit pentru următorul val de îmbolnăviri.

La rândul său, Dr Grbic a asigurat conducerea ministerului de suportul tehnic necesar în realizarea politicilor și reformelor în sistemul sănătății.

Menționăm că, OMS este principalul partener internațional care oferă suport Republicii Moldova pe domeniul sănătății.  Asistenţa tehnică este oferită în baza Acordurilor Bianuale de Colaborare între Biroul Regional al OMS pentru Europa şi Ministerul Sănătății.

Distribuie