Alimentele pe care îți este recomandat să le consumi pe timp de caniculă

Redactor: Diana Enache

Pe timp de caniculă, pofta de mâncare se reduce considerabil, de aceea este important să consumăm alimente sărace în calorii. Preferabil e să luăm mesele principale atunci când e vremea mai răcoroasă. Cu toate acestea, să nu uităm să consumăm câte puțin din toate grupele alimentare: proteine, carbohidraţi şi lipide. Asiguraţi-vă cu cât mai multe vitamine, minerale şi o hidratere corespunzătoare.

Este bine ca legumele şi fructele proaspete să constituie cea mai mare parte din meniul zilnic, deoarece sunt surse de vitamine, enzime, fibre şi antioxidanţi.

Vă recomandăm:

Fructe: pepeni verzi şi galbeni, pere, mere, caise, mango, smochine etc.;

Legume: roşii, castraveţi, dovlecei, ardei, vinete, ciuperci, conopidă, fasole verde etc.;

Cereale integrale, orez, pâine neagra cu seminţe; produse lactate; sucuri din fructe şi legume; ceaiuri (ceai verde, negru, infuzii de plante).

De evitat: Alimentaţia supra-alimentația, dulciurile, alimentele grase, mezelurile, (produsele procesate), băuturi energizante, cofeină sau sucuri acidulate. La fel de nerecomandată este şi berea.

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *