APL Chișinău va coopera cu autoritățile centrale ale statului în vederea asigurării imunizării populației municipiului pentru infecția COVID-19

Foto: chisinau.md

Primăria municipiului Chișinău va colabora cu Guvernul și cu autoritățile naționale de resort în vederea asigurării vaccinării populației municipiului contra infecției COVID-19, atunci când serul va ajunge în Republica Moldova. 

În context, Primarul General, Ion Ceban, a solicitat Direcției generale asistență socială și sănătate elaborarea unui plan municipal pentru efectuarea vaccinului, în cooperare cu autoritățile guvernamentale, inclusiv cu formarea echipelor medicale, instruirea personalului care va fi implicat, definitivarea punctelor de imunizare, perfectarea listelor de persoane care vor primi serul anti-COVID, consultații și coordonări cu toate autoritățile implicate în recepția și distribuirea loturilor de vaccin. 

„Vom aștepta disponibilitatea vaccinurilor pentru locuitorii municipiului și vom coopera cu Guvernul, ministerul de resort, Agenția Națională de Sănătate Publică, pentru stabilirea circuitului de vaccinare. Vom fi activi pe platforma de discuții cu partenerii din exterior, inclusiv cu OMS și alte instituții de referință internațională, pentru recomandarea vaccinului. Dar, reiterez, vom acționa strict în conformitate cu Planul Național aprobat de autoritățile publice centrale: de Guvern și ministerul de resort”, a precizat edilul. 

În context, Primarul a solicitat în continuare responsabilizare maximă în vederea prevenirii și combaterii infecției COVID-19, atât în transportul public, cât și în alte zone aglomerate, în condițiile când capitala rămâne în alertă epidemiologică sporită. 

Până în prezent, în municipiul Chișinău au fost înregistrate peste 64 de mii de cazuri de îmbolnăviri prin coronavirusul de tip nou și cca 50 mii recuperate. 

Distribuie