Astăzi Chișinăul își sărbătorește Hramul. Recomandările poliției

Foto: politia.md

Redactor: Diana Enache

Chiar dacă evenimentele tradiționale care se desfășurau în această zi în Piața Marii Adunări Naționale, nu vor avea loc din cauza pandemiei, totuși, în parcurile din sectoarele capitalei vor fi organizate evenimente cultural –artistice. Astfel, polițiștii vor fi la datorie pentru a asigura liniștea cetățenilor și monitoriza respectarea recomandărilor Comisiei naționale extraordinară pentru sănătate publică.

În acest context, Poliția recomandă tuturor participanților la sărbătoare:

– respectați legislaţia, ordinea publică şi cererile legitime ale polițiștilor;

– nu consumați alcool în locurile publice și păstrați curățenia;

– nu opriți ori staţionați mașina decât în locurile special amenajate sau cât mai departe de locurile unde se vor desfășura evenimente;

– șoferii sunt îndemnați să dea dovadă de un comportament adecvat în trafic, să nu depășească limita de viteză, să evite situațiile de conflict, să nu urce la volan dacă au consumat băuturi alcoolice, să nu-și lase

automobilele fără supraveghere și obiectele de preț la vedere;

– supravegheați copiii în permanență pentru a evita orice risc (dispariții, accidente de circulație, etc.);

– nu vă implicați în incidente care ar putea duce la tulburarea ordinii şi liniștii publice, violenţe verbale şi fizice sau manifestări violente.

Reamintim! Prin sesizarea imediată a Poliţiei despre persoanele ce periclitează ordinea, securitatea publică şi siguranţa cetăţenilor puteţi preveni urmările grave.

Distribuie