Atac asupra democrației. Curtea Supremă din Rusia a desființat partidul de opoziție

Foto: stirileprotv.ro

Curtea Supremă din Rusia a anunțat că a desființat partidul politic condus de opozantul rus Aleksei Navalnîi, care se află în prezent în Germania, unde se tratează, după ce a fost otrăvit cu Noviciok – o substanță fatală, informează stirileprotv.ro.

În urmă cu un an, Ministerul Justiției din Rusia a refuzat înregistrarea partidului politic „Rusia Viitorului”, înființat de Aleksei Navalnîi, motivând că numele era deja folosit de o altă organizație politică, conform agenției de presă Tass.

„Curtea a satisfăcut cererea Ministerului Justiției de desființare a partidului Rusia Viitorului”, se menționează într-un comunicat emis de Curtea Supremă.

Aleksei Navalnîi, cunoscut pentru anchetele sale anticorupţie ce vizau elita politică rusă, este în prezent internat într-un spital din Germania după ce a fost otrăvit cu agentul neurotoxic Noviciok. Opozantul rus s-a simţit rău pe 20 august în timp ce călătorea cu avionul din oraşul Tomsk spre Moscova şi a fost internat de urgenţă la Omsk, un alt oraş din Siberia, înainte de a fi evacuat spre Berlin, după lungi dispute între susţinătorii săi şi medicii ruşi. Moscova a respins această posibilitate, în pofida concluziilor în acest sens ale unor laboratoare din Germania, Franţa şi Suedia.

Distribuie