Atac asupra democrației. Curtea Supremă din Rusia a desființat partidul de opoziție

Foto: stirileprotv.ro

Curtea Supremă din Rusia a anunțat că a desființat partidul politic condus de opozantul rus Aleksei Navalnîi, care se află în prezent în Germania, unde se tratează, după ce a fost otrăvit cu Noviciok – o substanță fatală, informează stirileprotv.ro.

În urmă cu un an, Ministerul Justiției din Rusia a refuzat înregistrarea partidului politic „Rusia Viitorului”, înființat de Aleksei Navalnîi, motivând că numele era deja folosit de o altă organizație politică, conform agenției de presă Tass.

„Curtea a satisfăcut cererea Ministerului Justiției de desființare a partidului Rusia Viitorului”, se menționează într-un comunicat emis de Curtea Supremă.

Aleksei Navalnîi, cunoscut pentru anchetele sale anticorupţie ce vizau elita politică rusă, este în prezent internat într-un spital din Germania după ce a fost otrăvit cu agentul neurotoxic Noviciok. Opozantul rus s-a simţit rău pe 20 august în timp ce călătorea cu avionul din oraşul Tomsk spre Moscova şi a fost internat de urgenţă la Omsk, un alt oraş din Siberia, înainte de a fi evacuat spre Berlin, după lungi dispute între susţinătorii săi şi medicii ruşi. Moscova a respins această posibilitate, în pofida concluziilor în acest sens ale unor laboratoare din Germania, Franţa şi Suedia.

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *