Atenționarea managerilor de spitale din capitală, referitor la respectarea măsurilor de securitate antiincendiară

Foto: chisinau.md

Primarul general, Ion Ceban, a solicitat managerilor de spitale de pe teritoriul municipiului, să dispună controlul asupra rețelelor și instalațiilor electrice din cadrul instituțiilor medico-sanitare publice, pentru a preveni cazurile de incendii.   

Apelul primarului a fost făcut în cadrul ședinței operative săptămânale de luni, după cazul tragic înregistrat la Spitalul „Matei Balș” din București, soldat cu victime omenești. În context, edilul a adresat un mesaj de condoleanțe și compasiune familiilor celor decedați, precum și Administrației Publice Locale a capitalei României.  

„Atenționez managerii instituțiilor medicale din Chișinău, sub răspundere personală, să dispună controale zilnice a rețelelor și instalațiilor electrice, de către echipele tehnice pentru siguranța infrastructurilor critice în spitale și centrele medicale, pentru a preveni cazurile problematice”, a menționat Ion Ceban.

Edilul capitalei, a solicitat, de asemenea, conducătorilor instituțiilor sociale: școli, grădinițe, verificarea siguranței antiincendiare, cu luarea măsurilor de rigoare, de remediere a neconformităților depistate.

În luna noiembrie 2020, a fost emisă o dispoziție a Primarului General, privind crearea Grupului de lucru referitor situația antiincediară în instituțiile medico-sanitare publice, fiind supuse controalelor toate instituțiile de profil. 

Distribuie