Au fost aprobate rezultatele etapei republicane de atestare, sesiunea 2021

Ministerul Educației, Culturii și Cercetării a convocat astăzi, 16 iulie, o ședință a Consiliului Republican de Atestare pentru aprobarea rezultatelor etapei republicane de atestare, sesiunea 2021.

În cadrul ședinței, prezidate de către secretarul de stat Natalia Grîu, au fost aprobate rezultatele examinării a patru contestații, precum și rezultatele etapei republicane de atestare pe disciplinele școlare și de profil, în baza deciziilor Comisiilor republicane de atestare.

Menționăm că în cadrul sesiunii republicane de atestare din acest an, care s-a desfășurat în format online în perioada 16-30 iunie 2021, din cele 1063 cadre didactice și de conducere înaintate la această etapă, au promovat cu succes probele de evaluare 1031 cadre didactice și de conducere în vederea conferirii/ confirmării gradelor didactice/manageriale unu și superior.

În acest context, secretarul de stat Natalia Grîu a evidențiat eficacitatea aplicării prevederilor noului Regulament de atestare care pune accent pe evaluarea competențelor profesionale și diseminarea produselor/proiectelor educaționale de succes. Totodată, oficialul a mulțumit membrilor Comisiilor republicane de atestare pentru efortul depus în evaluarea cadrelor didactice și de conducere la etapa republicană de atestare 2021.

În sesiunea republicană de atestare 2021, procentul promovabilității probelor de evaluare este de 97 %, iar în anul 2020 a constituit 95 %.

Precizăm că sesiunea de atestare din acest an s-a desfășurat în baza noului Regulament de atestare a cadrelor didactice din învățământul general, profesional tehnic și din cadrul structurilor de asistență psihopedagogică, aprobat prin ordinul MECC nr. 1091 din 07.10.2020.

Distribuie