Au început lucrările de amenajare a Aleii de arte din centrul capitalei (FOTO)

Foto: chisinau.md

Primăria Chișinău informează că astăzi au început lucrările de instalare a mobilierului urban pe Aleea artelor, amplasată pe strada Columna, în perimetrul str. Al. Pușkin și str. Mitropolit G. Bănulescu – Bodoni, în adiacentul Parcului Catedralei.

Aici vor fi create condiții decente pentru comercializare persoanelor care activau anterior în scuarul Mihai Eminescu (vânzătorii de tablouri). Municipalitatea își dorește ca Aleea artiștilor de creație din capitală să devină o nouă atracție pentru turiști. Lucrările de amenajare vor dura până la sfârșitul lunii noiembrie.

De-a lungul aleii vor fi amenajate 20 de suporturi de beton, cu lățimea de 3 metri fiecare, ce vor servi drept vitrine pentru comercianți, iar fiecare din aceste obiective va fi compus din 3 din elemente – locuri de vânzare. Standurile au carcase metalice și sunt fabricate la Chișinău. De asemenea, e de menționat că locurile de comerț vor fi încălzite în perioada rece a anului.

Tot aici va fi instalat mobilier urban, atât pentru comercianți, cât și pentru vizitatori, iar suprafața aleii va fi pavată.

Autorul proiectului de amenajare a Aleii de arte de pe str. Columna este arhitectul Alexandru Sava. Bugetul prevăzut pentru realizarea spațiului de comerț este constituit din surse oferite de către Agenția Turcă pentru Cooperare Internațională (TICA), 60 mii Euro, precum și 400 mii lei, alocați de Pretura Buiucani.

Primarul general, Ion Ceban, și-a exprimat speranța că Aleea artiștilor, expoziție cu vânzare, va deveni un nou punct de atracție turistică din capitală.

Amintim că Primăria Chișinău a decis strămutarea vânzătorilor de tablouri din Scuarul „Mihai Eminescu”, după ce, de-a lungul anilor, această zonă a degradat. În prezent scuarul este reabilitat, urmând să fie amenajat mobilierul urban.

Distribuie