Aureliu Ciocoi a transmis un mesaj de felicitare cu prilejul aniversării a 30 de ani de la fondarea Băncii Naționale a Moldovei

La data de 4 iunie, acum 30 de ani, au fost puse bazele sistemului bancar din țara noastră, odată cu fondarea Bancii Naționale a Moldovei. În acest timp, BNM a avut un parcurs impresionant, a depășit multiple provocări, crize, dar și lansând și ghidând reforme ale sectorului bancar și cel financiar din țara noastră.

Vreau să aduc sincere multumiri și urări de sănătate tuturor celor care au stat la baza acestei instituții fundamentale ale Republicii Moldova, celor care au contribuit și celor care continuă să muncească zi de zi pentru buna funcționare, dezvoltare și prosperare a BNM și a țării deopotrivă.

Stimați angajați ai BNM, vă doresc în continuare inspirație și dedicație pentru realizarea cu succes a misiunii insituționale, orientată spre promovarea și menținerea unui sistem fiananciar viabil, bazat pe principiile pieței și spre dezvoltarea economică a țării. Activitatea Dvs. profesională să fie ghidată în continuare de valorile instituționale, precum credibilitatea, responsabilitatea, performanța și practicile de bună guvernare. În același timp, continuând modernizarea serviciilor BNM, prin adaptarea acestora la necesitățile actuale ale economiei naționale.

La mulți ani!

Aureliu CIOCOI
Prim-ministru interimar al Republicii Moldova

Distribuie