Austria va iniția mai multe proiecte de susținere a domeniului social din Republica Moldova

Secretarul de stat al Ministrului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Vasile Cușca a avut pe 23 iunie curent o întrevedere cu atașatul Ministerului federal pentru protecție socială al Austriei, Gero Stuller, pentru a discuta despre proiectele în derulare pe domeniul social și perspectivele de colaborare viitoare.

În cadrul discuțiilor, atașatul Gero Stuller a menționat că Austria își propune să ofere suport Republicii Moldova în domeniile cele mai afectate de pandemia COVID-19. O atenție aparte va fi acordată domeniului social, prin proiecte de susținere adresate persoanelor social vulnerabile, a persoanelor în etate, persoanelor cu dizabilități care necesită servicii de îngrijire. Totodată, acesta a informat despre continuarea proiectelor deja inițiate.

Secretarul de stat Vasile Cușca a apreciat colaborarea productivă și de lungă durată cu Austria și a trecut în revistă activitățile comune realizate pe domeniul social. Totodată, secretarul de stat și-a exprimat deschiderea pentru stabilirea de noi parteneriate, care ar putea contribui la dezvoltarea și îmbunătățirea sistemului de protecție socială din Republica Moldova.

Cooperare bilaterală între MSMPS și Ministerul similar din Austria pe domeniul social este focusată pe implementarea mai multor proiecte privind dezinstituționalizare persoanelor cu dizabilități, incluziunea socială a persoanelor vulnerabile și dezvoltarea unor servicii medicale și sociale la domiciliu pentru vârstnici.

Distribuie