Autoritățile din sănătate îndeamnă populația, pe 11 iulie, să meargă la vaccinare după votare

Toate punctele de vaccinare împotriva COVID-19 din Republica Moldova vor activa în regim extins pe data de 11 iulie, în ziua alegerilor parlamentare, în intervalul orelor 7:00 – 21:00. Astfel, toți cetățenii Republicii Moldova sunt îndemnați să meargă la vaccinare după votare. 

„Suntem în discuții permanente cu Comisia Electorală Centrală pentru a ne asigura că măsurile de siguranță vor fi respectate în cadrul alegerilor parlamentare din 11 iulie. În acest scop, Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a oferit cantitatea necesară de soluție dezinfectantă și echipamente de protecție. În ziua alegerilor, toate punctele de vaccinare din țară vor activa, astfel, îndemnăm oamenii să meargă să se vaccineze după votare. La fel,  vor fi desfășurate acțiuni de informare a populației despre prevenirea infecției COVID-19 și beneficiile vaccinării la toate secțiile de votare. Activitățile se vor desfășura cu sloganul „După votare, mergi la vaccinare”, a declarat secretarul de stat al MSMPS, Denis Cernelea. 

Până în prezent, se înregistrează o acoperire vaccinală de 13,5% și un număr total de 746.463 de doze administrate de la începutul campaniei de vaccinare. De asemenea, peste 83,9% din lucrătorii medicali au fost vaccinați împotriva COVID-19, ceea ce a contribuit la scăderea cu 90% a ratei de morbiditate în rândul acestora. În total, până în prezent, au fost raportate 1.431 reacții adverse, dintre care 93,2% cu forme ușoare, 6,8% cu forme moderate. Din numărul total de persoane vaccinate, 47% sunt femei și 53% sunt bărbați. 

„Multe țări  înăspresc măsurile de sănătate publică din cauza noii tulpini Delta, care este mult mai contagioasă și provoacă forme grave de boală. Îndemnul nostru este să mergem să ne vaccinăm cu vaccinurile care sunt prezente astăzi în țara noastră, care ne protejează de toate tulpinile virusului. Până în prezent, o pătrime din populația lumii s-a vaccinat împotriva COVID-19”, a declarat președinta Comitetului Național de Experți în Imunizare, Ninel Revenco. 

Republica Moldova a recepționat 1.096.790 de doze de vaccin împotriva COVID-19.  Pentru administrarea vaccinului, oamenii se pot adresa la medicul de familie sau se pot programa la vaccinare prin intermediul platformei www.vaccinare.gov.md

Distribuie