Avem cu ce ne mândri! Divinurile molodvenești au adus acasă 10 medalii

Redactor: Diana Enache

Patru vinificatori moldoveni au participat în premieră la un concurs dedicat produselor alcoolice spirtoase, desfășurat la Londra. La „International Wine & Spirit Competition” (IWSC), vinificatorii au obținut 10 medalii, dintre care șase medalii de argint și patru de bronz.

Producătorii moldoveni reuniți sub brandul vinicol de țară „Vinul Moldovei. O legendă vie” au participat la competiție cu zece mostre de divinuri, opt dintre care au fost susținute de Oficiul Național al Viei și Vinului (ONVV). Potrivit ONVV, prin participarea la acest concurs, Republica Moldova a reușit să se afirme și să ia un loc de frunte printre țările din regiunea Mării Negre, care au tradiții similare în producerea băuturilor spirtoase.

La concurs au mai participat Armenia și Serbia, care s-au ales cu câte 5 medalii fiecare (dintre care 4 din bronz și una de argint), România cu 2 medalii (una de bronz și una de argint) și Georgia cu o medalie de bronz. Câte două medalii de aur pentru calitatea divinurilor au luat Spania și Franța, iar Africa de Sud și Grecia s-au învrednicit cu câte o medalie de aur.

Distribuie