Blocul avariat de la Otaci va fi demolat (FOTO)

Foto: IGSU

Pe 19 octombrie 2020 la Otaci a avut loc o ședință de lucru cu privire la demolarea blocului cu 9 nivele din strada Prieteniei nr. 153. Ședința a fost prezidată de șeful IGSU general  – maior Mihail Harabagiu în calitate de vicepreședinte al Comisiei pentru Situații Excepționale.

Șeful IGSU a adus la cunoștință că Fondul de Intervenții al Guvernului a alocat suma de 2272, 837 mii lei pentru demolarea blocului avariat din strada Prieteniei nr.153. Totodată s-a discutat  necesitatea întocmirii actelor necesare pentru realizarea demolării blocului, dar și contactarea agentului economic care va efectua lucrările de demolare, încărcare și evacuare a deșeurilor.

Amintim că în seara de 19 iunie 2019 o parte a unui bloc de locuit cu 9 nivele din Otaci s-a surpat.  La fața locului au intervenit angajații IGSU care au evacuat de urgență locatarii reușind preîntâmpinarea unei tragedii.

În vara anului 2019 au fost efectuate lucrări de demolare a scării nr.1 a blocului, iar ulterior după expertizarea edificiului s-a luat decizia să fie desființată și scara II al blocului din strada Prieteniei nr. 153 întrucât este în stare de avariere și auto demolare.

Distribuie