Blocul avariat de la Otaci va fi demolat (FOTO)

Foto: IGSU

Pe 19 octombrie 2020 la Otaci a avut loc o ședință de lucru cu privire la demolarea blocului cu 9 nivele din strada Prieteniei nr. 153. Ședința a fost prezidată de șeful IGSU general  – maior Mihail Harabagiu în calitate de vicepreședinte al Comisiei pentru Situații Excepționale.

Șeful IGSU a adus la cunoștință că Fondul de Intervenții al Guvernului a alocat suma de 2272, 837 mii lei pentru demolarea blocului avariat din strada Prieteniei nr.153. Totodată s-a discutat  necesitatea întocmirii actelor necesare pentru realizarea demolării blocului, dar și contactarea agentului economic care va efectua lucrările de demolare, încărcare și evacuare a deșeurilor.

Amintim că în seara de 19 iunie 2019 o parte a unui bloc de locuit cu 9 nivele din Otaci s-a surpat.  La fața locului au intervenit angajații IGSU care au evacuat de urgență locatarii reușind preîntâmpinarea unei tragedii.

În vara anului 2019 au fost efectuate lucrări de demolare a scării nr.1 a blocului, iar ulterior după expertizarea edificiului s-a luat decizia să fie desființată și scara II al blocului din strada Prieteniei nr. 153 întrucât este în stare de avariere și auto demolare.

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *