Buletinele de vot găsite la gunoiște! Reacția CEC (VIDEO)

Redactor: Diana Enache

Mai multe buletine de vot de la alegerile locale, majoritatea cu ștampila „VOTAT” au fost găsite la o gunoiște din Ștefan Vodă. Comisia Electorală Centrală se justifică, precum că buletinele trebuie păstrate 6 luni din ziua alegerilor și nu 3 ani.

https://www.facebook.com/watch/?v=2746724402262767&extid=hJlMsmLpznSoceRY

Printr-un comunicat de pesă, Comisia Electorală Centrală se justifică, precum că buletinele trebuie păstrate 6 luni din ziua alegerilor și nu 3 ani.

„În conformitate cu prevederile legislației electorale, cu referire la păstrarea documentelor electorale, buletinele cu voturile valabil exprimate, buletinele nevalabile şi buletinele anulate şi certificatele pentru drept de vot de la alegerile parlamentare, locale generale, alegerile noi şi referendumuri se remit instanţei de judecată în a cărei rază teritorială se află consiliul electoral de circumscripţie şi se păstrează 6 luni de la data confirmării legalităţii alegerilor. (…) Astfel, declarațiile precum că buletinele de vot trebuiau transmise spre păstrare Comisiei Electorale Centrale pentru o perioadă de 3 ani, sunt eronate și contravin normelor legale.”, se arată în comunicatul CEC.

Distribuie