52 de studenți vor primi burse mărite

Foto simbol

Redactor: Diana Enache

Bursa Republicii, în valoare de 1600 de lei, va ajunge la 12 studenți din instituţiile de învăţământ superior din țară, iar 30 de studenți vor primi Bursa Guvernului, în valoare de 1335 de lei. Bursa „Gaudeamus”, care constituie 965 de lei va fi acordată pentru 20 de elevi din instituţiile de învăţământ profesional tehnic post-secundar şi post-secundar non-terţiar. Lista beneficiarilor a fost aprobată astăzi, 23 septembrie, în ședința Guvernului.

La concurs au fost depuse 19 dosare pentru Bursa Republicii, 43 de dosare – pentru Bursa Guvernului și 20 de dosare – pentru Bursa „Gaudeamus”. Candidaţii au fost selectaţi de către o comisie specializată. S-a ținut cont de media notelor, activităţile educaţionale, culturale sau sportive desfășurate, activitatea ştiinţifică, publicaţiile și scrisorile de recomandare.

În cadrul ședinței de astăzi a fost aprobată și hotărârea privind acordarea Bursei Preşedintelui Republicii Moldova pentru anul de studii 2020-2021. Aceasta include 15 burse, dintre care zece burse sunt pentru studenţi, în valoare de 1455 de lei şi cinci burse pentru elevii din instituţiile de învăţământ profesional tehnic post-secundar şi post-secundar nonterţiar, care constituie 1130 de lei.

Distribuie