Campania de combatere a miturilor despre vaccinare: „Informează-te din surse sigure și protejează-te de virus”

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale și Agenția Națională pentru Sănătate Publică, cu suportul Organizației Mondiale a Sănătății și Uniunii Europene continuă campania de combatere a miturilor despre vaccinarea împotriva COVID-19.

În acest context, au fost realizate materiale video pentru informarea corectă și eficientă a populației privind beneficiile și importanța vaccinării. Asta în condițiile în care miturile tergiversează întreg procesul de vaccinare și posibilitatea de a opri pandemia. Astăzi, vaccinarea e cea mai sigură metodă pentru a ne proteja de virus, pentru a duce un mod de viață sănătos, fără restricții, iar informarea corectă e vitală pentru a atinge toate obiectivele în acest sens.

Primul video este despre unul dintre cele mai populare mituri și anume nesiguranța vaccinurilor împotriva COVID-19, întrucât ar fi fost testate prea puțin timp. De ce este o informație falsă, aflați de la șeful Secției Farmacovigilență și Studii Clinice, Agenția Medicamentului și Dispozitivelor Medicale, Lina Gudima. Link de acces la materialul video.

Informează-te din surse sigure, precum vaccinare.gov.md, covidinfo.md, msmps.gov.md, ansp.md. În Republica Moldova, campania de vaccinare împotriva COVID-19 a început la data de 2 martie 2021.

Până astăzi, au fost administrate 864.567 doze de vaccin împotriva COVID-19. Pentru obținerea unei imunități sigure în rândul societății, autoritățile în sănătate au obiectivul de a atinge o acoperire vaccinală de 70% conform Planului Național de Imunizare.

Distribuie