Campania de informare „Fii în siguranță!”. Apelul MAEIE

Foto: mfa.gov.md

În contextul creșterii alarmante a numărului de cazuri de infecție cu COVID-19 în Republica Moldova, Grupul Național de Comunicare COVID-19, din care face parte și Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene, lansează campania de informare și responsabilizare „Fii în siguranță!”.

În acest sens, diplomații Republicii Moldova se raliază la respectarea măsurilor de precauție ca cea mai eficientă soluție de prevenire a infectării: purtați mască, păstrați distanța fizică, spălați-vă regulat pe mâini, evitați locurile aglomerate.

Campania are drept scop informarea cetățenilor despre riscurile de infectare cu COVID-19, și, în același timp, educarea unui spirit de solidaritate cu cei care, în fiecare zi luptă în linia întâi pentru viața fiecărui pacient.

„Fii în siguranță – călătorește în siguranță, învață în siguranță, lucrează în siguranță, sărbătorește în siguranță!”: sunt îndemnurile la schimbare de comportament, pe care autoritățile și specialiștii în sănătate le recomandă cetățenilor pentru diminuarea riscului de infectare.

În aceste momente de criză, când instituțiile din prima linie cu greu fac față numărului de pacienți infectați, cetățenii pot contribui la oprirea răspândirii COVID-19, manifestând grijă față de propria sănătate și a celor din jur.

Distribuie