Cătălin Crișan împlinește astăzi 54 de ani

Interpretul de muzică ușoară Cătălin Crișan s-a născut la data de 6 februarie 1968, în București. A studiat pianul și s-a îndrăgostit iremediabil de muzica ușoară, așa că a urmat cursurile Școlii Populare de Artă, la clasa Mihaelei Runceanu. Ulterior, a urmat cursurile Facultății de teatru, din cadrul Universității „Titu Maiorescu.

Catalin Crisan a debutat ca interpret in anul 1987, la „Concursul de creatie si interpretare a muzicii usoare romanesti”, de la Mamaia. In acel an a obtinut premiul I la sectia interpretare, cu melodia „Vorbeste Marea”.

Usurinta cu care vorbea in fata publicului l-a ajutat sa obtina mai multe posturi de prezentator TV. Catalin Crisan s-a implicat chiar si in politica. In perioada 2004-2008, artistul a fost consilier local al primariei sectorului 4, directia Cultura.

De-a lungul carierei sale, Catalin Crisan a lansat peste zece albume, printre care „Vorbeste marea”, „Daca pleci…”, „Plange un artist”, „Sarut-mana, doamna mea”, „Buzunare secrete”, „Revino”, „Am albit de dorul tau” si „Acestia suntem noi”.

Printre piesele care i-au adus consacrarea pe scena muzicala romaneasca se numara „Daca pleci”, „Vorbeste marea”, „Sarut-mana, doamna mea”, „Tiganca”, „Nu te juca”, „Mama”, „Am albit de dorul tau”, „N-avem timp”.

Distribuie