Câți șoferi în stare de ebrietate au fost prinși de oamenii legii în acest weekend

Redactor: Elena Balan

În perioada 8 – 10 august curent, inspectorii Inspectoratului Național de Securitate Publică (INSP) implicați în serviciu au depistat circa 1 300 de încălcări ale șoferilor, dintrea care peste 500 de șoferi au depășit limita de viteză, 59 se aflau în stare de ebrietate la volan, iar 286 de șoferi au încălcat regulile de înmatriculare sau de înregistrare de stat, de revizie tehnică a vehiculelor.

Alții 113 de conducători auto au primit procese-verbale, deoarece nu au respectat indicatoarele de semnalizare rutieră și de acordare a priorității de trecere, iar pentru că nu aveau cuplată centura de siguranță, au fost sancționați 59 de șoferi.

Inspectorii INSP au intervenit de urgență în 114 de solicitări parvenite de la cetățeni prin intermediul Serviciului național unic pentru apelurile de urgență 112, dintre care circa 20 au fost pe ordinea publică, precum, tulburarea liniştii, consumul de băuturi alcoolice în locuri publice și huliganism nu prea grav.

Inspectoratul Național de Securitate Publică al IGP reamintește șoferilor:

  • evitați să urcați la volan dacă ați consumat alcool;
  • atrageți atenție la indicatoarele și marcajele rutiere; – ajustați viteza la condițiile de drum și de trafic;
  • nu consumați alcool în locuri publice și fiți atenți la bunurile personale.

În zilele de odihnă, din cauza șoferilor imprudenți pe teritoriul țării s-au produs 17 accidente rutiere, soldate cu 31 de persoane traumatizate, iar unul a decedat.

Cel mai elocvent caz a avut loc duminică, pe traseul Chișinău-Ștefan Vodă, între s. Răscăieți și s. Slobozia cu implicarea a trei automobile. Accidentul s-a produs pe traseul R-30 între microbuzul de rută Chișinău-Olănești, de marca Mercedes, la volanul căruia se afla un bărbat de 61 ani din Olănești, avînd 12 pasageri, care a fost tamponat din spate de un automobil de marca Audi, înmatriculat în Elveția, la volanul căruia se afla un bărbat de 37 ani, locuitor al s. Antonești, avînd 3 pasageri.

În consecință microbuzul s-a inversat, iar automobilul de marca Kia, condus de un bărbat de 58 ani din Ștefan Vodă, avînd un pasager, care venea din sensul opus a fost proiectat în afara carosabilului.

În urma impactului 11 persoane (8 din microbuz, 2 din Audi și 1 din Kia) au fost transportate la Spitalul Raional Ștefan Vodă cu diverse traumatisme. Doi pasageri, unul din microbuz și altul din Audi, sînt în stare gravă. Fiind testat alcoolscopic șoferul din Audi era în stare de ebrietate.

Distribuie