Cauza izbucnirii incendiului de la Filarmonică (FOTO)

Redactor: Diana Enache

Până la această oră, specialiștii IGSU au trei versiuni de izbucnire a incendiului de ieri de la Filarmonica Națională „Serghei Lunchevici”. Prima ipoteză este o defecțiune a echipamentului electric. De asemenea, se poate face vinovat un scurtcircuit electric, iar a treia ipoteză este nerespectarea regulilor de apărare împotriva incendiilor la efectuarea lucrărilor de secționare și tăiere a metalului.

Specialiștii vor continua să cerceteze toate circumstanțele pentru stabilirea celei mai probabile cauze de producere a incendiului. Concluzia angajaților IGSU va fi în cadrul încheierii întocmite de specialiștii Laboratorului experimental antiincendiar.

Reamintim că ieri, în jurul orei douăsprezece, un incendiu a izbucnit la Filarmonica Națională. Pompierii au reușit să lichideze incendiul după aproape o zi de la izbucnire. Flăcările au mistuit tot ce au găsit în calea lor. Cel mai mult au avut de suferit interiorul și acoperișul clădirii. Au fost afectate și instrumentele, dar și cărțile muzicale ale artiștilor. Cu lacrimi în ochi, aceștia povestesc că au privit neputincioși, cum instituția de cultură în care au muncit zeci de ani a fost distrusă în numai câteva ore.

După o vizită la clădirea rămasă în urma incendiului de ieri, primarul Chișinăului, Ion Ceban, anunță că Guvernul urmează să deschidă un cont pentru colectare de fonduri pentru reparația Filarmonicii Naționale. Președintele Igor Dodon spune că „Edificiul Filarmonicii va fi demontat”.

Distribuie