Cetățenii și rezidenții, care inițiat schema de vaccinare într-o altă țară decât una UE, se pot vaccina cu doza a doua, doza suplimentară sau booster în Moldova

Cetățenii și rezidenții Republicii Moldova care au inițiat schema de vaccinare într-o altă țară decât stat membru al Uniunii Europene pot să se prezinte pentru administrarea dozei doi, dozei suplimentare sau booster la centrele de vaccinare din Republica Moldova. În acest sens a fost emis un Ordin cu privire la omologarea certificatelor de vaccinare anti-COVID-19 emise de alte țări decât statele membre ale UE.

Pentru omologarea certificatului de vaccinare și respectiv imunizarea împotriva COVID-19 persoanele trebuie să prezinte, la oricare centru de vaccinare, actul de identitate emis de autoritățile Republicii Moldova, inclusiv cel în baza căruia au fost imunizate, dar și certificatul de vaccinare emis de alte țări decât statele membre ale UE.

Înregistrarea datelor din certificat în Sistemul informațional automatizat „Registrul de evidență a vaccinării împotriva COVID-19” (SIA RVC-19) se efectuează de persoana cu drept de registrator din cadrul centrelor de vaccinare.

Certificatele de vaccinare emise de Republica Moldova, echivalente celor din țările UE, pot fi descărcate de pe portalul național.

Distribuie