Circa 10.000 persoane au fost vaccinate împotriva COVID-19 în ziua alegerilor parlamentare

10.523 de persoane au fost vaccinate împotriva COVID-19 pe data de 11 iulie, în ziua alegerilor parlamentare, datorită campaniei naționale lansată de Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale și Agenția Națională pentru Sănătate Publică,  cu sloganul „După votare, mergi la vaccinare”. 

Mai exact, toți cetățenii Republicii Moldova au fost îndemnați să se vaccineze împotriva COVID-19 conform adresei de domiciliu, după ce au votat în cadrul alegerilor. În acest context, toate punctele de vaccinare din Republica Moldova au activat duminică, 11 iulie, în intervalul orelor 7:00 – 21:00.

Totodată, au fost desfășurate acțiuni de informare și sensibilizare a populației despre beneficiile  vaccinării împotriva COVID-19, fiind distribuite pliante informative, elaborate spoturi video și audio. 

Îndemnăm în continuare populația să se adreseze la medicul de familie sau la oricare Centru de vaccinare pentru a primi vaccinul împotriva COVID-19, care astăzi este singura soluție pentru a stopa pandemia. 

Vaccinarea împotriva COVID-19 te protejează de infectarea cu COVID-19, de o formă gravă a bolii și de deces. 

Până astăzi, au fost administrate 793.281 doze de vaccin, fiind imunizate 308.439 persoane, cu ambele doze. 

Distribuie