Circa 128 mln de lei au fost investiți în prima jumătate a anului curent pentru realizarea proiectelor de dezvoltare regională din nordul țării

În prima jumătate a anului curent, Agenția de Dezvoltare Regional Nord (ADR Nord) a valorificat 128,14 milioane lei pentru realizarea a 13 proiecte de dezvoltare regională în regiunea de nord a țării. Informațiile au fost prezentate, astăzi, în cadrul celei de-a treia ședințe ordinare a Consiliului Regional pentru Dezvoltare (CRD) Nord, ce s-a desfășurat în regim online.

În debutul ședinței, Secretarul de Stat al Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Ghenadie IURCO, le-a mulțumit membrilor CRD Nord pentru buna cooperare cu ADR Nord, în procesul de realizare a politicii de dezvoltare regională, menționând: „Mă bucur și salut buna cooperare dintre CRD Nord și ADR Nord. Regiunea de Dezvoltare Nord are un potențial deosebit și ne dorim ca regiunea să prospere. Un obiectiv major, pe care îl putem realiza împreună, cooperând eficient”.

Directorul ADR Nord, Maria Prisacari, a informat consilierii regionali despre proiectele implementate, în primul semestru 2021.

„Agenția a gestionat 4 proiecte de dezvoltare regională finanțe din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională (FNDR). În acest sens, ADR Nord a valorificat 26,85 milioane lei. În aceeași perioadă de raportare, specialiștii ADR Nord au fost implicați în activități de implementare a 5 proiecte finanțate de Uniunea Europeană (UE), valorificând în acest sens 101,1 milioane lei. Totodată, ADR Nord a mai gestionat în primul semestru încă 4 proiecte finanțate de Guvernele Republicilor Cehă, Polonă, Estonia, Letonia, precum și de alți parteneri, valorificând în acest scop 194.039 lei. Proiectele implementate acoperă patru domenii de intervenție: asigurare cu apă (4 proiecte); eficiență energetică a clădirilor publice (2 proiecte); infrastructura de afaceri (2 proiecte) și turism (1 proiect). Detalii se găsesc în fișierul atașat mai jos, la rubrica „Fișiere anexate”, a comunicat directorul ADR Nord.

Totodată, Maria Prisacari, a dat asigurări că ADR va oferi, în continuare suport, actorilor regionali în procesul de implementare a politicii de dezvoltare regională în nordul țării.

Distribuie